top of page

VÅR VISION

Vi vill vara en församling som:

älskar Gud,

älskar människor

& delar livet

IMG_0002.jpg

GUDSTJÄNSTER

Alla är välkomna till Filadelfias gudstjänster! Du behöver inte räkna dig själv som troende eller personlig kristen för att vara med, hos oss får var och en växa i sin egen takt.

Vår huvudgudstjänst hålls på söndagar kl. 11:00. 

En gudstjänst innehåller en hel del bön, sång & musik, samt en predikan (föredrag) om vår tro. 

VÅR TRO

Vi tror att Bibeln är Guds ofelbara ord.

Vi tror på en Gud, uppenbarad i tre personer: Fadern, Sonen och Den Helige Ande

 

Vi tror att människan skapades god men av fri vilja syndade och därmed valde bort gemenskapen med Gud.

 

Vi tror att varje människa kan få en återupprättad, personlig, relation med Gud genom frälsningen i Jesus Kristus.

 

Vi tror att den troendes dop i vatten innebär en begravning av den gamla naturen och en återuppståndelse till ett nytt liv i Jesus Kristus.

 

Vi tror att Andens dop är en särskild erfarenhet som ger den troende kraft att vara ett vittne för Gud och utrustar den troende för ett heligt liv.

 

Vi tror att församlingen har ett uppdrag att hjälpa människor till en personlig relation med Gud.

 

Vi tror, och väntar på, att Jesus Kristus en dag skall komma tillbaka för att hämta de troende till sig och upprätta nya himlar och en ny jord där ondskan för evigt är utplånad.

NY I FILADELFIA?

Vi förstår att det kan kännas ovant att besöka en kyrka för första gången, så vi försöker här förklara lite av vad du kan förvänta dig när du besöker en gudstjänst i Filadelfia.

När du kommer in i kyrkan kommer någon att hälsa dig välkommen. Om du vill kan du tala om att du inte besökt oss tidigare, så får du all den hjälp du vill och behöver!

De flesta gudstjänster varar ungefär 1,5 timme, ibland något längre, ibland kortare. Om du skulle behöva gå innan gudstjänsten är slut, så är det inga problem. Du kommer och går när du själv vill!

Det finns inga givna platser i Filadelfia. Du sitter där du vill! Har du med sig spädbarn och behöver gå undan en stund för att amma eller sköta om ditt barn, så finns det rum för detta i bottenvåningen. Där finns dessutom TV-överföring, så du kan fortsätta följa gudstjänsten. Fråga gärna en gudstjänstvärd, så hjälper de dig tillrätta. Skötbord finns på toaletten på entréplanet. Övriga toaletter en trappa ned.

En gudstjänst består för det mesta av sång och musik, bibelläsning, bön och predikan. De gemensamma sångerna projiceras på väggen bakom estraden, så det är lätt att följa med i texten och sjunga med om man vill.

Det tas i de flesta fall upp en kollekt under gudstjänsten, det vill säga en insamling för församlingens omkostnader. Denna är helt frivillig och du behöver inte alls känna dig obekväm om du inte ger något. Låt bara insamlingsboxen passera dig i så fall. Många av församlingens medlemmar ger sina gåvor till församlingen via banköverföring eller autogiro, så du kommer inte vara den enda som låter insamlingsboxen gå förbi.

Efter gudstjänsten serveras alltid gratis mingelfika. Ta gärna tillfället att hälsa på några av de andra besökarna eller växla ett par ord med pastorn eller någon annan.

Har du ytterligare frågor eller funderingar om vår församling är du välkommen att kontakta oss. Du hittar kontaktpersonerna här!

bottom of page